Print
PDF
11
Apr

Majlis Bacaan Ikrar Bebas Rasuah (IBR) Dan Mesyuarat Kajian Semula Pengurusan KPTM Ibu Pejabat

Written by Communication Corporate Section on 11 April 2018.

bacaan-ikrar

11 April 2018 | KPTM Ibu Pejabat | MAJLIS BACAAN IKRAR BEBAS RASUAH (IBR) DAN MESYUARAT KAJIAN SEMULA PENGURUSAN KPTM IBU PEJABAT

 

Majlis bacaan IBR oleh ahli Pengurusan Tertinggi dan ketua-ketua jabatan ibu pejabat KPTM telah berlansung pada 11 April 2018 bertempat d bilik Rafflesia, ibu pejabat KPTM.

Bacaan IBR telah diketuai oleh Puan Zailina Bt Zakaria (Timbalan Pengarah Seksyen Jaminan Kualiti) dan disaksikan oleh En Nordin Bin Ahmad (Ketua Pegawai Eksekutif). Bacaan ini sebagai tanda komitmen berterusan KPTM dalam membenteras rasuah dan salah guna kuasa.

Selain IBR, warga KPTM juga telah menandatangani Corporate Integrity Pledge, amalan Polisi Tiada Hadiah, amalan Kod Etika Mara dan keahlian sahabat GERAH SPRM.

Dalam masa yang sama, sebagai langkah menyokong Whistleblower Protection Act 2010, KPTM menyediakan Sistem Aduan Integriti sebagai saluran pengadu melaporkan kesalahan rasuah secara online.

Dan Ibu Pejabat Mengadakan Mesyuarat Kajian Semula Pengurusan KPTM Ibu Pejabat dan bersedia ke arah Pensijilan MS ISO 9001:2015 .

#kptmsehatisejiwa
#satukptm
#ebuletinkptm
#kptmsehatisejiwa